Колкото и да не ни се иска, чистенето вкъщи трябва да

...
Колкото и да не ни се иска, чистенето вкъщи трябва да
Коментари Харесай

5 неща у дома, които трябва да почистваме всяка седмица

Колкото и да не ни се желае, чистенето вкъщи трябва да се случва постоянно. Иначе кухнята ще се трансформира в същинска кочина, а хаосът и прахта ще царят в останалите пространства.
 Пролетно разчистване на дома - няколко трика да е и елементарно, и дейно
Пролетно разчистване на дома - няколко трика да е и елементарно, и дейно

За да стартираме на чисто

По-педантичните от нас чистят по график всеки ден и не разрешават мръсотията да ги изненада. При други обаче чистенето се случва от дъжд на вятър. Което е окей, само че някои неща е добре да бъдат почиствани или сменяни на седмична база.

Чаршафите

В сладки сънища всяка нощ не усещаме всички часове, които прекарваме в леглото, само че в действителност те не са никак малко. Ето за какво би трябвало да сменяме и перем чаршафите всяка седмица. Неделя е един добър ден да го вършим.
 Снимка 662797

По този метод освен ще изпитаме удоволствието от чистите и ухайни нови чаршафи, само че и ще създадем леглото едно по-чисто място.

Причината е, че до момента в който спим, отделяме огромно количество кожни кафези, които остават по чаршафите, без да ги виждаме. Те пък са желаната храна от акарите. С постоянната промяна на чаршафите не разрешаваме на акарите да се развиват и по този начин понижаваме риска от разнообразни обриви и алергии, породени от тях.

Хейли Лийч от предаването Dirty Home Rescue поучава да перем чаршафите на най-малко 60°C в пералнята, с цел да сме сигурни, че всички акари и бактерии по тях са отстранени, написа The Guardian.

Всички кърпи

Във всяка къща има значително кърпи, които биват използвани всекидневно - за ръце, за лице или за тяло след къпане. Тях също е значимо да сменяме и перем всяка седмица, тъй като мръсните кърпи могат да са дом на вируси, гъбички и бактерии.
 Снимка 633380

В идеалния вид специалистът по непорочност Лаура Маунтфорд поучава да ги сменяме два пъти седмично и перем един път в седмицата. А с цел да са меки и пухкави, тя предлага да прибавяме по малко бял оцет в отделението за омекотител при пране.

Четките за зъби

Знаем, че четките за зъби е добре да бъдат сменяни на към два месеца, само че с това не се изчерпва всичко, което можем да създадем за устната си хигиена.
 Снимка 662796

Четките за зъби, които използваме всекидневно, са дом на милиони бактерии и елементарното изплакване с вода не е задоволително, с цел да ги поддържаме чисти. Ето защо Маунтфорд поучава най-малко един път седмично да им вършим по-старателно разчистване.

То се показва в слагането им във вода и разтварянето на таблетка за разчистване на протези. И по този начин да ги оставим най-малко за през нощта, а на сутринта да ги изплакнем добре.

Екранът на смарт телефона

Добре знае се, че дисплеят на смарт телефона ни може да е по-мръсен даже от тоалетната паница. Причината, несъмнено, е, че телефоните са непрекъснато в ръцете ни и стават дом за доста бактерии.
 Снимка 662798

Сара Макалистър, която е създател на Go Clean Co, поучава да почистваме най-малко един път седмично екрана на смарт телефона. Като за най-хубав резултат тя споделя да използваме микрофибърна забрадка, напръскана с малко алкохол.

Клавиатурата

Докато работим на компютъра, доста постоянно похапваме и не всеки път ръце ни са чисти, когато натискаме клавишите. 
 Снимка 662799

Според Лаура Маунтфорд е добре един път седмично да почистваме клавиатурата като първо я минаваме с ръчна прахосмукачка с приставката с четка. А по-късно забърсваме с микрофибърна забрадка.
 5 храни, богати на хранителни субстанции, които да ядем
5 храни, богати на хранителни субстанции, които да ядем

Пътят към здравословния и уравновесен метод на живот

За екрана на преносимия компютър пък тя поучава да използваме качествена забрадка без власинки, с цел да отстрани прахта и отпечатъците от пръсти, които непроменяемо са там. Важно е да не използваме нападателни препарати за почистването на монитора и клавиатурата и да не пръскаме нищо непосредствено върху тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР